#8 al van mijn 12 werken!

De zomerperiode staat bekend om zijn supertoffe kampen die georganiseerd worden door de jeugdbewegingen. Het was voor mij dan ook meteen vanzelfsprekend om mij in deze periode in te zetten voor deze doelgroep. Zoals je intussen ook al weet ben ik op 18 december 2021 mijn 12de jaar ingegaan als burgemeester van stad Genk. Om dit te vieren gaf ik in januari het startschot van mijn 12 werken die ik ga uitvoeren. Waarom? Om een extra steentje bij te dragen, waar nodig een handje te helpen en elkaar opnieuw te ontmoeten, want dat heb ik heel hard gemist in coronatijd! Elke maand steek ik opnieuw de handen uit de mouwen en intussen ben ik aan mijn 8ste werk toegekomen.

In totaal zijn er deze zomer maar liefst 17 Genkse jeugdverenigingen op kamp getrokken, waarvan er zelfs 3 naar het buitenland. De Jeugdraad van Genk is samen met de schepen van Jeugd, Karel Kriekemans, er op uit getrokken om alle 14 binnenlandse kampen te bezoeken. Deze rondgang gebeurt elk jaar om de sfeer daar op te snuiven en een geschenk te overhandigen aan onze jeugdverenigingen. Dit jaar was het geschenk de Genkse vlag. Wist je dat de Genkse leiding in totaal met 133 zijn en de leden met 544! Cijfers om fier op te zijn!

Ook ik ben er op uit getrokken en stak deze maand de handen uit mouwen tijdens het kampbezoek aan Chiromeisjes Bret-Gelieren in Hamont-Achel. Bij aankomst kreeg ik al meteen een rondleiding van kookvader Marc. Marc zet zich al 28 jaar in als kookvader bij Chiro Bret-Gelieren en kent alle kneepjes van het vak! Samen met de andere vrijwilligers van de kookploeg zorgt hij voor de lekkerste maaltijden. Ik ben blij dat ik samen deze ploeg kon helpen met het bakken van kilo’s gehakt voor de ovenschotel van de volgende dag. Ook voor het avondeten heb ik mee de handen uit de mouwen gestoken. Worteltjes werden geraspt, komkommers werden gesneden, broodjes werden voorbereid,… die dan door de grote groep meisjes werden verorberd. Dit jaar is er trouwens een aparte keuken voor glutenvrije of vegetarische maaltijden te bereiden. Alleszins, het was weer een superleuke dag en ervaring. Blij dat ik opnieuw mijn steentje heb mogen bijdragen!