#10 van mijn 12 werken!

Het einde van het jaar is in zicht. Dat merk ik aan het feit dat ik ben toegekomen aan mijn 10de werk dat ik in 2022 heb uitgevoerd. Zoals je weet ben ik op 18 december 2021 mijn 12de jaar ingegaan als burgemeester van stad Genk. Om dit te vieren gaf ik in januari het startschot van mijn 12 werken die ik ga uitvoeren.  Waarom? Om een extra steentje bij te dragen, waar nodig een handje te helpen en elkaar opnieuw te ontmoeten, want dat heb ik heel hard gemist in coronatijd. Elke maand steek ik opnieuw de handen uit de mouwen en intussen ben ik aan al aan mijn 10de werk toegekomen!

Afgelopen maand draaide ik bijvoorbeeld mee met schoolagent Oliver Bosmans. Een interessante en leerrijke ervaring! Deze maand ben ik opnieuw te vinden op de schoolpleinen. Op vrijdag 21 oktober draaide ik namelijk mee met mijn vrouw Nele in de kleuterklas.

 

Nele staat al 27 jaar voor de klas als kleuterleidster. Leerkrachten zijn de stille helden van onze maatschappij. Een job waar ik veel waardering voor heb. Het was ook op Nele haar vraag dat ik deze maand meedraaide bij haar in de klas. Op een vorig werk reageerde ze namelijk op Facebook dat ze mij ook wel eens graag aan het werk wilde zetten. Waarom niet?! 🙂

Op 5 oktober was het trouwens ook de Dag van de Leerkracht, dit heeft mij extra getriggerd om deze maand zeker in deze sector de handen uit de mouwen te steken.

Na het ontbijt dat georganiseerd werd op het Stadsplein voor de Dag van de Jeugdbeweging, ben ik om 8u00 meteen doorgereden naar de Vrije Basisschool De Bret. Om 8u15 stond ik samen met Nele klaar aan de schoolpoort om de kindjes op te vangen. Als meester Wim mocht ik in de klas een boekje voorlezen, de peuters begeleiden bij het vrije speelmoment, samen een schilderij maken met zeep en verf, de natte broekjes vervangen (uiteraard!) 🙂 én veel meer… Ik zeg uitdrukkelijk ‘veel meer’ want bij elke activiteit hoort een herkenbare ritueel om de kinderen samen te krijgen of voorbereiding om alles klaar te zetten. Ook na een activiteit werd er samen met de peuters opgeruimd, de handjes gewassen en gedroogd indien nodig en opnieuw voorbereid voor de volgende activiteit. Nele heeft mij duidelijk goed aan het werk gezet. Ik hing vol verf tot aan mijn ellebogen zonder dit door te hebben! Wat een goed teken is, ik heb genoten van het moment en mij geamuseerd! In totaal waren er trouwens 18 peuters aanwezig in de klas. Meer als een normaal klasje, omdat een juf afwezig was. Dankzij de toffe lesvoorbereiding van Nele en Ilayda, de stagiaire, hebben we er een gezellige en leerrijke dag van gemaakt, zowel voor de kindjes als mezelf. Het was fijn om na jaren opnieuw omringd te zijn door kleine kindjes! Een superleuke dag die ik niet snel zal vergeten!