2023 afsluiten met een fantastisch jeugdwerk!

Het einde van het jaar is in zicht, maar ik sluit het niet af zonder mijn laatste jeugdwerk te voltooien.

Een woensdagnamiddag doorbrengen op onze schaatsbaan leek de perfecte afsluiter! Samen met andere vrijwilligers heb ik mijn steentje bijgedragen om ervoor te zorgen dat alle bezoekers de juiste schaatsen kregen. De piekmomenten waren extra gezellig met dit geweldige team van vrijwilligers. Wist je trouwens dat onze schaatsbaan wordt beheerd door drie Genkse verenigingen? Het Koninklijk Harmonieorkest Waterschei-Zwartberg, het Groot Genker Orkest en de Petanque Club zijn allemaal betrokken. Elke dag zijn er tussen de 10 en 15 vrijwilligers aanwezig om alles soepel te laten verlopen, inclusief jongeren die graag en bekwaam kunnen schaatsen en bereid zijn om te helpen waar nodig.

Na mijn tijd achter het onthaal sloot ik me aan bij de jonge vrijwilligers op de ijsbaan, waar we met stalen sneeuwscheppen het slijpsel van de baan veegden. Een taak die zeker niet onderschat mag worden!

Al met al was het opnieuw een geweldige ervaring die ik dankzij dit jeugdwerk heb opgedaan. Net zoals in 2022 kan ik 2023 afsluiten te midden van de Genkenaren, en dat is precies wat ik het liefste doe als burgemeester. Ik kijk alvast uit naar het nieuwe jaar en de nieuwe ontmoetingen die het met zich meebrengt. Ik kan niet wachten om nog meer tijd door te brengen met jullie allemaal!