11de jeugdwerk bij vzw De RegenbOog

Voor mijn 11de jeugdwerk dit jaar ben ik gaan koken met de jongeren van vzw De RegenbOog.

In de drukte van het burgemeesterschap is het soms een uitdaging om tijd vrij te maken voor persoonlijke betrokkenheid bij lokale initiatieven. Toch geloof ik sterk in de kracht van gemeenschapszin en het delen van ervaringen. Daarom ben ik met veel enthousiasme de samenwerking aangegaan met vzw De RegenbOog voor mijn 11de jeugdwerk van dit jaar. De RegenbOog is een organisatie die zich inzet voor het creëren van nieuwe kansen in de vrijetijdsbeleving van personen met een beperking. Samen met de deelnemers, ouders, vrijwilligers en hun netwerk ontwikkelt deze vzw aantrekkelijke vrijetijdsactiviteiten, en waar nodig met gespecialiseerde zorg. De activiteiten die ze organiseren vertrekken vanuit de talenten, de krachten, de vaardigheden en de mogelijkheden van personen met een beperking.

Als burgemeester van Genk voel ik me betrokken bij alle facetten van onze samenleving, en het is voor mij van groot belang om ook mijn steentje bij te dragen aan initiatieven die gericht zijn op deze jongeren in onze stad.

Het idee achter de kookactiviteit was eenvoudig maar krachtig: samenwerken, communiceren en genieten van het plezier van koken. Samen met de jongeren hebben we de handen uit de mouwen gestoken en een heerlijke maaltijd bereid. Wat begon als een kookactiviteit, groeide al snel uit tot een inspirerende ontmoeting, waarin we niet alleen kennis deelden over recepten en kooktechnieken, maar ook over elkaars leven en ervaringen. Het was hartverwarmend om te zien hoe deze jongeren hun talenten toonden en met trots hun culinaire vaardigheden presenteerden.

De RegenbOog vervult een essentiële rol in het weven van een kleurrijk tapijt van gemeenschapsbetrokkenheid in Genk. Door bruggen te bouwen, over de beleidssectoren heen, creëren ze mee de voorwaarden voor de zelfbeschikking van personen met een beperking. Dit is ook de impact die deze vzw wil realiseren. De baseline luidt daarom ook als: “KLEUR JE EIGEN TIJD”.

Deze maandelijkse inspanning om actief deel te nemen aan jeugdactiviteiten is iets waar ik gepassioneerd over ben. Als burgemeester van Genk ben ik vastbesloten om een stad te creëren waar jongeren de mogelijkheid krijgen om te leren en te groeien. We hebben al geweldige initiatieven voor en door jongeren in onze stad, en ik wil hun waardevolle werk ondersteunen en aanvullen.

Het was een dag vol inspiratie en ontmoeting, en ik kijk ernaar uit om nog veel meer van dergelijke ervaringen te delen in de toekomst. Laten we blijven werken aan een Genk waarin onze jongeren een cruciale rol spelen!