Stadsmonitor 2018 voorgesteld

Op maandag 19 maart werd de Stadsmonitor 2018 voorgesteld. Stad Genk is globaal tevreden met de cijfers.

Op maandag 19 maart werd de Stadsmonitor 2018 voorgesteld. Stad Genk is globaal tevreden met de cijfers.
De Stadmonitor peilde onder andere naar het vertrouwen in het bestuur. Dat is 4,5% gestegen in vergelijking met 2014, naar 40%. Een echte opsteker. Het harde werk loont.
Op gebied van tevredenheid over 16 voorzieningen (groen, sport, cultuur, infrastructuur en andere) toont de Genknaar zich tevreden. Met 58% scoren we als beste leerling van de klas. Dit ligt maar liefst 13% hoger dan het gemiddelde van alle 12 Vlaamse centrumsteden. We investeerden de afgelopen jaren dan ook veel. Neem bijvoorbeeld sportinfrastructuur of cultuur. Daar scoren we heel hoog wat betreft aanwezigheid en tevredenheid.

Voorts kennen we de aandachtspunten: de cluster werk / onderwijs / armoede blijft onze grote uitdaging. Genk kampt met een historische ‘rugzak’ op deze vlakken en kreeg economisch zware klappen de afgelopen jaren. Maar we blijven heel hard werken en de cijfers tonen hier en daar ook al de resultaten van dat harde werk.