Vrijdag is het frietjesdag!

Vorige vrijdag ben ik een avond gaan meehelpen bij Frituur @ home.
Ik stak de handen uit de mouwen om alle bestellingen netjes mee afgewerkt te krijgen. Benieuwd hoe ik het ervan afbracht als friturist?

Zoals jullie weten steek ik sinds januari 2022 elke maand de handen uit de mouwen in het kader van mijn 12 werken. Op die manier geef ik jullie graag wat inzicht in de werking van verschillende Genkse organisaties, verenigingen, bedrijven en wijken.

Uitbaters Nathalie en Claudio hebben een tijdje geleden zelf voorgesteld om te komen helpen. Altijd fijn als ik leuke initiatieven doorgestuurd krijg! Ik ging dan ook met heel veel plezier in op hun vraag.

Als volleerde friturist heb ik een meegedraaid in hun zaak. Het was vrijdag én KRC Genk speelde die avond een wedstrijd, dus je kan je al voorstellen hoe druk het was. Heel wat fans kwamen, naast de reguliere klanten, nog snel een frietje of hamburger eten.

Bestellingen opnemen, klaarmaken, afrekenen… De tijd is voorbij gevlogen. Ik heb mijn best gedaan om de drukte van de avond mee op te vangen en te ondersteunen waar nodig.

Ik was erg onder de indruk over het team dat er werkt. Ik kon duidelijk zien dat ze een geoliede machine waren, ook de studenten hebben hun taken duidelijk zeer goed onder de knie. Ze kennen zo goed als alle klanten bij naam en van sommigen kan de bestelling zelfs op voorhand geraden worden. De klanten appreciëren dit enorm, je voelt je er meteen thuis. Ze hebben hun naam dus niet gestolen, ‘Frituur @ Home’.

Tussen de bestellingen door heb ik ook heel wat mensen leren kennen en fijne gesprekken gevoerd. Mijn vrouw Nele is ook frietjes komen halen, deze werden door haar en mijn kinderen meer dan goedgekeurd.

Bedankt aan Nathalie, Claudio en de rest van het topteam voor de warme ontvangst!