#6 van mijn 12 jeugdwerken bij ‘El Dorado’

Ik werd uitgedaagd door team Ait Azzi om een bokstraining mee te volgen.

Sinds september vorig jaar heeft Winterslag een nieuwe buurtsportlocatie, ‘El Dorado’. Naar aanleiding van hun opening werd ik uitgedaagd om eens een bokstraining mee te volgen. Hoog tijd om eens langs te gaan dus!

El Dorado’ doet bij Genkenaren uit Winterslag zeker een belletje rinkelen. Dit oude jeugdhuis in de Hortensiastraat was vroeger de uitvalsbasis van jeugdwelzijnswerk GIGOS. Ze hadden nood aan een nieuwe ruimte voor sport. Deze club is makkelijk te bereiken voor jongeren en bovendien is dit een erg kindvriendelijke locatie. Naast Team Ait Azzi traint hier ook Team Mix Fighter in El Dorado. Je kan er verschillende technieken van gevechtssporten aanleren.

Toch draait het niet allemaal rond gevechtsport. Ze geven les aan iedereen die graag fit wil zijn. Het aanbod start al vanaf 7 jaar. Zo kunnen de meisjes en jongens doorgroeien in deze sport en ze hebben ook een succesvolle damesgroep. De leden komen uit heel Genk en zelfs daarbuiten zoals uit Hasselt en Oudsbergen. Ik ondervond dat naast fitheid ook de weerbaarheid en het zelfvertrouwen stijgt van de leden. In de club volgen vrouwen eveneens bokszaktraining. Verder is de club ook actief in scholen waar er steeds meer vraag is naar initiatielessen. “Respect” staat op nummer één.

Hoessein ziet ook mooie kansen in samenwerkingen met andere organisaties. Ze stellen zich zo breed mogelijk op. Daarom is de club aangesloten bij G-sport, sport voor personen met een verstandelijke beperking, en werken ze samen met SportVlaanderen. Ze willen meer betekenen dan enkel sport voor jongeren en hebben een burgerbudget ingediend. Als winnaar in de categorie kleine projecten met “Sport voor ALLE jongeren door Jongeren” wens ik ze alvast veel succes met de uitwerking.

Ikzelf heb me uitgeleefd met …

Het was een geweldige ervaring! Ik was een beetje nerveus omdat ik nog nooit eerder had gebokst, maar de trainer was erg vriendelijk en behulpzaam. Hij legde alles stap voor stap uit en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde.

Om te beginnen de opwarming. Die was intens, maar het was een geweldige manier om mijn hartslag te verhogen en mijn spieren op te warmen. We deden veel stretching en lichaamsgewicht oefeningen om ons voor te bereiden op de bokstraining. Het was al meteen een uitdaging om ons voor te bereiden op de boksoefeningen. De eerste vermoeidheid kwam al kijken.

Hierna was het een pittige training, maar het voelde geweldig om al mijn stress en bekommernissen eruit te slaan. Het was ook een geweldige manier om mijn conditie te verbeteren en mijn spieren te versterken. Ik kan niet wachten om nog een keer terug te gaan en meer te leren over deze geweldige sport! Al denk ik er morgen, met al die voorspelde spierpijn, misschien al anders over.

Ik wil Houssein, Mohammed, de leden, zijn club en de organisatie bedanken.

Het was een intense avond. Ikzelf kijk alvast uit naar mijn zevende jeugdwerk in juli!