Genk stuurt noodhulp naar slachtoffers in Noord-Italië

Stad Genk maakt 3.000 euro vrij voor de slachtoffers van het noodweer in Noord-Italië.

De Noord-Italiaanse regio’s Emilia-Romagna en de Marken werden in de week van 17 mei getroffen door noodweer. Op korte tijd viel er evenveel regen als normaal in 6 maanden en dat zorgde voor ongeziene overstromingen. De balans is zwaar: 14 doden, 36.000 mensen geëvacueerd, talloze vermisten en miljarden euro’s aan schade.

Om de slachtoffers te steunen, maakt stad Genk 3.000 euro aan noodhulp vrij. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar het noodfonds ‘Unita per l’Emilia-Romagna’ van de Italiaanse verenigingen in Limburg. Het fonds werd in het leven geroepen door COMITES LIMBURGO (COMITato degli Italiani all’ EStero), de officiële vertegenwoordiger van de Italiaanse gemeenschap in Limburg.

Ook werden er heel wat benefietacties op poten gezet in Genk. Zo tonen de Genkenaren nog maar eens hun groot hart, net zoals voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en de aardbeving in Turkije en Syrië.