Dag van de DIGIbank

Op de ‘Dag van de DIGIbank’, zaterdag 3 juni, kon je kennismaken met DIGIdokters en het lesaanbod in de bibliotheek van Genk.

De deelnemers van de opleiding ‘werken met apps’ ontvingen hier een diploma voor. Ik stond die dag paraat als helpende hand. Er werden interne opleidingen georganiseerd waardoor we onze digitale producten voor iedereen toegankelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijke e-formulieren en een helder taalgebruik. Want een leven zonder computer, smartphone of tablet. Kan je het je nog voorstellen?

Internet, sociale media of e-mails, een GPS die ons helpt de weg te vinden. Deze toepassingen worden steeds belangrijker in ons leven. Maar wat als je niet mee bent met de nieuwste technologie? Of niet beschikt over toegankelijk internet? Dan is DIGIhulp er met een antwoord op al je digitale vragen. DIGIhulp geeft elke burger toegang tot nieuwe media, helpt je om je digitale vaardigheden te verbeteren en biedt ondersteuning bij het gebruik van essentiële online diensten.

Bij een DIGIdokter kan je terecht met al je digitale vragen. Hoe maak je online een afspraak bij de dokter? Via welke weg kan je een ticket boeken voor de trein? Hoe betaal je een koffie met Payconiq? Met zulke en andere vragen helpen DIGIdokters je vlot op weg. Ze zijn elke woensdag gratis beschikbaar van 14 tot 16 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur.

We maken er geen geheim van dat we van Genk een slimme stad willen maken. Maar met technologie en data alleen kom je er niet. We kunnen alleen maar echt slagen als onze eigen inwoners digitaal mee zijn. En vanzelfsprekend blijven we ook onze niet-digitale dienstverlening verder uitbouwen.