Belgian Red Court geopend in Genk

Samen met Rode Duivel en ex-Genkie Leandro Trossard werd de court geopend in Winterslag.

Het is de zesde Red Court die in Vlaanderen geopend werd door de Belgische voetbalbond (RBFA). Het kadert binnen een community-project dat in 2020 gelanceerd werd voor de 125ste verjaardag van de RBFA. De bedoeling van de pleintjes is om een ontmoetingsplek te creëren. Een plek waar jong en oud kunnen samenkomen en waar we inzetten op sociale cohesie, inclusie en burgerschap.

Ook de locatie is symbolisch voor de wijk: het voormalige Hobbyland waar zovele kinderen doorheen de jaren op het pleintje gespeeld hebben. Een symbool van de wijk waar iedereen samenkwam en waar iedereen gelijk was. Fijn dat deze plek door de Red Court een broodnodige remake krijgt.

Er zullen heel wat activiteiten gepland worden op de Red Court, samen met partners uit de wijk zoals GIGOS, lagere school Sint-Michiel, Chiro Winterslag en FT Winterslag. Court coaches Janne en Younes zullen alles in goede banen leiden.

En ondertussen hebben we er in Genk weer een mooie buitensportlocatie bij! Ga de court zeker eens zelf ontdekken.