1,35 miljoen euro voor Genkse burgerbudget-projecten

De stemmen zijn geteld. Maar liefst 29 projecten winnen dit jaar burgerbudget in Genk!

Een recordaantal Genkenaren bracht de afgelopen weken zijn of haar stem uit. Maar liefst 6.924 stemmen, dus 12% van de stemgerechtigde inwoners deden mee. Een bewijs dat het burgerbudget leeft bij de Genkenaren. Bovendien kwamen er weer heel wat waardevolle projecten naar boven dankzij het burgerbudget.

De projecten werden in drie categorieën ingedeeld, afhankelijk van het bedrag dat de deelnemers konden winnen. In totaal stellen we 1,35 miljoen euro ter beschikking. Burgerparticipatie is dan ook een belangrijke pijler in ons beleid. ‘Samen stad maken!’

Proficiat aan de winnaars van deze editie!

  • Categorie klein (5.000 – 15.000 euro): ‘Waardig begraven’.
  • Categorie midden (15.000 – 50.000 euro): ‘Kansen geven.. kansen nemen.’
  • Categorie groot (50.000 – 100.000 euro): ‘Bokes en soep!’

Lees hier alles over de winnaars en over de andere projecten die een geldsom ontvingen.