Geen plaats voor haat of discriminatie in onze stad

Ook in Genk stond 17 mei in het teken van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie.

Genk is een stad waar iedereen zichzelf kan én mag zijn. Ongeacht je afkomst, geaardheid, leeftijd, geslacht, religie, beperking, .. . We zijn allemaal Genkenaren.

IDAHOT wordt jaarlijks gevierd op 17 mei. Zoals steeds waren er in die week in Genk heel wat activiteiten om aan deel te nemen. Zo maken we nog eens duidelijk dat Genk een holebi-en transgendervriendelijke stad is. Er was een luisterlezing in de bib, een expo, een picknick in het Molenvijverpark en een LGBTI+-filmavond. De week werd afgesloten met de IDAHOT closing party.

Heel wat Genkenaren hebben hun schouders gezet onder het IDAHOT-programma, samen met onze dienst Diversiteit en Gelijke Kansen. Deze dienst zet zich in voor de gelijke kansen van alle Genkenaren. Zo helpen ze ook scholen om thema’s zoals LGBTI+ bespreekbaar te maken bij leerkrachten en leerlingen.

Uiteraard werd ook dit jaar de regenboogvlag uitgehangen aan het stadhuis. Meer zelfs: deze keer gingen we voor drie grote prachtige vlaggen. Zo maken we als stad een statement: liefde is liefde, wees wie je bent, zonder schroom of taboe. In Genk hoort iedereen erbij.