Geef mei weg: een tweede kans voor je spullen

Geef je spullen een tweede leven dankzij de campagne van Limburg.net.

Zo probeert de afvalintercommunale alle Limburgers te motiveren om tijdens de maand mei het aantal afval zoveel mogelijk te beperken. Dit jaar staat de campagne in het teken van herstel en hergebruik. Mensen hebben heel veel ongebruikte spullen in huis. Sommige zijn nog in perfecte staat, maar er gebeurt niets mee. Zonde, want je kan er iemand anders misschien wel een plezier mee doen.

Als burgemeester wil ik het goede voorbeeld geven. Samen met het gezin hebben we thuis heel wat spullen gevonden om weg te geven. Kleren, schoenen en inlineskates kregen een tweede leven via Kringloopwinkel Reset. Zij staan in voor de inzameling, verwerking en verkoop van herbruikbare goederen. Het is ook een sociale werkplaats die kansen biedt aan mensen die moeilijker de weg vinden naar de reguliere arbeidsmarkt. En mensen met minder inkomen kunnen er aan een kleine prijs mooie producten kopen. Ik ben er zeker van dat de spullen die ik gedoneerd heb goed terecht zullen komen en nog jaren een goede dienst zullen bewijzen!

Misschien heb jij ook nog ergens spullen liggen die je niet meer gebruikt? Kijk eens rond en geef ze aan een goed doel. Op de website www.afvalvrijmei.be vind je een handige tool om goede doelen in jouw buurt op te zoeken. Zo maak je iemand anders blij en heb je zelf meteen meer plaats in huis! Een tip: bij Kringloopwinkel Reset kunnen ze altijd kleding en schoenen gebruiken.

²