3.000 deelnemers tijdens tiende editie Genk Loopt

Genk Loopt is al jaren de gezondste loopwedstrijd in Limburg.

Ook dit jaar was de wedstrijd – die haar tiende verjaardag vierde – een groot succes. Liefst 3.000 sportievelingen zakten op zondag 7 mei af naar het centrum van Genk. Met de start op de Europalaan, passage door Kattevennen en finish in het stadscentrum keerde Genk Loopt dit jaar terug naar zijn originele vorm. De hele dag stond in teken van beweging, gezondheid én vooral beleving voor jong en oud. Sporten in het groen, beter wordt het niet! In de groenste centrumstad van Vlaanderen slagen we er elke keer met gemak in om die twee te combineren.

Er stonden zes verschillende afstanden op het programma: van de kaboutertjesloop in het stadscentrum tot de 10 mijl richting Kattevennen. Genk Loopt is er voor iedereen, ook wandelaars konden deelnemen. Ze konden kiezen tussen een lus van 5 of 10 kilometer. De 5 kilometer blijkt nog steeds de meest populaire afstand, met maar liefst 999 deelnemers. Ook ik heb mijn loopschoenen aangetrokken en de 5 kilometer Scania Run afgerond. Mijn spieren hebben er nog een aantal dagen plezier van gehad ;). Maar ook aan de start van de 10 mijl en 10 kilometer was het gezellig druk.

De lopers van de 10 mijl mochten de spits afbijten. Als laatste was het de beurt aan de kaboutertjes. Kindjes vanaf 2,5 jaar liepen samen met hun ouders 360 meter. In totaal stonden er 366 wandelaars en 2.644 lopers aan de start van de verschillende afstanden. Al sinds de eerste editie in 2013 is het ZOL een van de drijvende krachten achter Genk Loopt. Dit jaar was de dienst Cardiologie aanwezig met een grote infostand op het Stadsplein. Iedereen kreeg er de mogelijkheid om diverse harttesten te laten uitvoeren.

Nieuw dit jaar was het thema duurzaamheid. Partner Bebat riep alle deelnemers op om hun steentje bij te dragen in het kader van de activatiecampagne ‘Ga tot de finish met je lege batterijen’. Iedereen die zijn lege batterijen kwam binnenbrengen aan de stand van Bebat kreeg een leuk geschenkje. Dankzij de ingezamelde batterijen konden Bebat en OVAM geld doneren aan het goede doel: het noodhulpfonds 1212 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Naar schatting werd er meer dan 100 kilogram ingezameld.

Ben je benieuwd naar de winnaars van de verschillende afstanden? Deze kan je terugvinden op www.genkloopt.be.