Bib-ambassadeurs vieren tiende verjaardag

Samen stad maken: onze bib-ambassadeurs zorgen al tien jaar voor een rustigere bib.

Het succesproject is een samenwerking tussen de bibliotheek en afdeling Sociale Zaken. Ieder jaar kunnen we rekenen op straffe jonge Genkenaren die mee de rust in de bib bewaren. Dit jaar bestond het team uit Asya, Fatma, Zeynep, Abdellah, Albion, Erdem en Oguz.

Aanleiding van het project tien jaar geleden was overlast door jongeren. Onze bib is een belevingsbib waar iedereen welkom is, maar overlast door lawaai of vuil is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom kwam het idee om jongeren in te zetten om hun leeftijdsgenoten aan te spreken op hun gedrag. Zo werd het bib-personeel voor een stuk ontlast en kwam er meer rust in de bib.

Op 12 mei blikten we niet alleen terug op een succesvol jaar, maar vierden we ook de ambassadeurs van de afgelopen jaren. Het is fijn om te zien hoe zij de competenties die ze tijdens het project leerden mee hebben genomen in hun verdere studies of carrière. Het project leert hen assertiviteit, communiceren, verantwoordelijkheid nemen, samenwerken in een team en zoveel meer.

Bedankt aan alle ambassadeurs de voorbije jaren! We zijn trots op wat jullie gerealiseerd hebben. En een tip aan de bib-bezoekers: spreek onze ambassadeurs in de toekomst zeker eens aan.