1 mei: weer een topdag in Genk

1 mei, ook dit jaar een speciale dag vol plezier in Genk. We blikken met plezier even terug.

In de voormiddag bezochten liefst 35.000 mensen de jaar- en rommelmarkt. Voor de 66e editie van de O-parade trokken meer dan 40.000 toeschouwers naar het centrum. Spectaculaire creaties en een reuzegrote walvis trokken doorheen de straten. Het was genieten van zowel lokale, nationale als internationale acts. Ook waren er verschillende Genkse verenigingen met prachtige praalwagens aanwezig. En de Meihoogheden – Lisa, Maite en Lila – straalden terecht op hun wagen.

De Genkse Belleman vierde dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Dat kon niet anders gevierd worden dan met een prachtig nieuw pak, ontworpen door de Genkse Eveline Kühn.

Na de O-Parade kon iedereen terecht op de kermis. In totaal stonden er meer dan honderd attracties en kramen langs de Dieplaan en Jaarbeurslaan. Traditioneel sloten we de dag af met vuurwerk. 25.000 bezoekers genoten van het volledig geluidsarme vuurwerk.

Kortom: het was weer een fantastische dag! Graag tot volgend jaar!