April was maand van de markt

Net als vorig jaar was april ‘maand van de markt’. De aftrap vond plaats op de Vennestraat in Genk.

‘Maand van de markt’ is een initiatief van de Vlaamse overheid, de vijf Vlaamse provincies en de Vlaamse Federatie voor Ambulante Handel.

In Limburg namen 25 markten en 21 gemeenten deel aan de actie. Zo hopen we consumenten aan te zetten om lokaal te kopen en de lokale economie te versterken. Het doel is de aantrekkingskracht van de lokale markt te vergroten en levendigere handelskernen te creëren. De marktkramer is immers iemand die dicht bij de mensen staat. Het aantal marktkramers is in de voorbije tien jaar ook met 20 procent gestegen, goed voor in totaal 3.927 Vlaamse marktkramers.

Vlaams minister van Werk Jo Brouns was ook aanwezig en kondigde aan dat Vlaanderen een oproep lanceert voor de versterking van de handelskernen. Men trekt daarvoor 10 miljoen euro uit. Daarnaast verlengt minister Brouns ook de subsidie die als doel heeft de leegstand in de Vlaamse gemeenten en steden te bestrijden.

Op 1 mei zal in Genk ook de jaarmarkt plaatsvinden van 7u00 tot 14u30, alsook de rommelmarkt van 9u00 tot 12u30.