1 mei komt eraan!

Op 1 mei zal in Genk de 66ste editie van de O-parade doorgaan. Een visueel spektakel dat ieder jaar duizenden bezoekers naar Genk lokt.

Dit jaar krijgt de O-parade een feestelijk tintje. ‘Kleur’ is het thema, je mag je dus verwachten aan een explosie van kleuren. De deelnemende groepen komen weer uit alle windhoeken. Velen van hen zijn voor het eerst te bewonderen in België of tonen met trots hun nieuwste creaties.

Meikoningin dit jaar is Lisa Van Galen. Zij en haar eredames Maite Leo en Lila Aerts zijn lid van balletschool Capriccio. De meisjes kijken ernaar uit om als Meihoogdheden aan de stoet deel te nemen. De kostuums van de Meihoogdheden werden gemaakt door het Gentse Atelier ExC.

Het is ook een bijzondere editie voor de Genkse Belleman Jempi Trippaers, hij mag namelijk voor de 25ste keer de mooiste parade van het land op gang trekken. Ontwerpster Eveline Kühn, ook 25 jaar in het vak, steekt hem voor deze bijzondere gelegenheid helemaal in het nieuw. Het nieuwe Bellemanpak blijft geheim tot 1 mei. Ik mag enkel al meedelen dat het een stijlvol pak wordt, met strakke en speelse accenten.

Na de O-parade kan je terecht op de grote meikermis. Die zal dit jaar doorgaan van 28 april tot en met maandag 8 mei. Je vindt de kermis opnieuw op de Dieplaan, Jaarbeurslaan en een deel van de parking van de Limburghal). Meer dan 110 foorkramers zorgen voor elk wat wils: van de gekste attracties tot de lekkerste smoutenbollen.

Ook zijn er themadagen:

  • een prikkelarme namiddag op 2/5 van 16u00 tot 18u00
  • kids day op 3/5
  • familiedag op 8/5.

En uiteraard als afsluiter: om 22u00 het geluidsarm vuurwerk op het Evenementenplein!

(Op 1 mei zijn er gratis pendeldiensten beschikbaar als je de drukte in de stad wil vermijden.)

Voor meer info over de O-parade en de kermis zie O-parade 2023 | Visit Genk.