Aftrap toeristisch seizoen op Thor Park

Op 30 maart kwamen 100 toeristische partners samen op Thor Park voor het startschot van het nieuwe toeristische seizoen van Visit Genk.

De opening van het nieuwe seizoen betekende de voorstelling van een nieuwe hippe toeristische ‘reisgids’, meet heel wat tips van locals. De gids vertrekt van dezelfde bruisende buurten als de fietskaart – Genk-centrum, C-mine, Kattevennen, LABIOMISTA, Thor Park en Bokrijk – en staat boordevol tips en hotspots die bezoekers de kans geven om Genk van binnenuit te leren kennen. Ook de ambachten staat nog steeds in de kijker.

Dit seizoen is er extra aandacht voor het Genkse erfgoedverleden. Op zondag 23 april – Erfgoeddag – is iedereen welkom om de pas gerenoveerde erfgoedruimtes op Thor Park te bezoeken. Je kan het ophaalgebouw, het schachtgebouw (inclusief de 9-meter hoge passerelle), het ventilatiegebouw en de ventilatietunnels van dichtbij ontdekken, met of zonder gids.

Enkele dagen na de aftrap van het nieuwe seizoen opende ook Labiomista in Zwartberg opnieuw de deuren. Meer dan 800 bezoekers brachten – ondanks het slechte weer – een bezoekje.

Ontdek hier de nieuwe reisgids!
Ontdek hier meer over de Erfgoeddag op Thor Park!