Stad Genk zet in op de eerste 1000 dagen van het kind

Ieder kind verdient vanaf de geboorte een optimale kans op een goede toekomst. Helaas nemen heel wat kinderen een valse start.

Dit willen we tegengaan via een unieke samenwerking tussen stad Genk en heel wat partners uit de medische en sociale sector. De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt namelijk een belangrijke voorspeller te zijn van problemen op latere leeftijd, zowel fysiek als mentaal.

De eerste duizend dagen – van de geboorte tot twee jaar – zijn belangrijk. Kinderen die in die periode slechte voeding krijgen of blootstaan aan stress, sigarettenrook of andere risico’s hebben het vaak moeilijk. Via het ‘Baby Op Komst’-team wilt Genk het tij keren. Het gaat om een unieke samenwerking tussen 27 leden uit de Limburgse (para-)medische en sociale sector, waaronder het ZOL, Kind & Gezin en het Wit-Gele Kruis. Bijzondere aandacht gaat naar kwetsbare moeders in spé.

Meer weten? Hier kan je terecht!