Maand vol ontmoetingen

Wat kan ik genieten van de fijne ontmoetingen met de Genkenaren! Ook in februari kwam ik weer de fijnste Genkenaren tegen.

Het Junior Team en de bibambassadeurs, twee projecten waarin we onze jeugd – niet toevallig mijn thema voor 2023 – hun talenten laten ontplooien. De bibambassadeurs houden al jaren een oogje in het zeil in onze bibliotheek. Ze spreken jongeren aan, houden de bib mee op orde en leren tijdens het traject heel wat nieuwe competenties. Het Junior Team, een groep zesdejaars van het lager onderwijs, werkt ieder jaar rond een thema dat hen aanbelangt en formuleert op het einde van het traject enkele aanbevelingen voor onze stad. Dit jaar werken ze rond ‘stad van de toekomst’. Het was leuk om beide enthousiaste groepen te ontmoeten.

Dat de kinderen van onze stad ontmoeten belangrijk is voor mij, is ondertussen duidelijk. Zo ontving ik ook iedere week een klas die het stadhuis komt bezoeken. Dat is steeds een fijne en leerrijke ervaring. Deze maand ontving ik Mickey Mouse-De Sleutel, Freinet on the move en Basisschool Driehoeven.

We namen in februari ook afscheid van broodjesbar ’t Oventje, en verwelkomden het Zorgcentrum voor seksueel geweld en het Amputee Care Centre van Spronken. En we maakten een ketting tegen pesten aan Campus O³.

Er was reden tot feesten: de jaarlijkse carnavalsstoet trok eindelijk weer door de Genkse straten! En we mochten ontdekken wie de Genkenaar van het jaar werd: Dirk Vercruyce, die zich al jaren inzet voor het G-voetbal bij Eendracht Termien.

Maar er was ook reden tot verdriet: de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië die aan zoveel mensen het leven kostte. Ik mocht weer ervaren wat voor een warme gemeenschap we in Genk hebben en hoe iedereen meteen klaar stond om te helpen. Ook deze ontmoetingen koester ik, ondanks de vreselijke aanleiding. Meer informatie over wat we doen om de getroffenen te helpen – en wat ook jij zelf kan doen – vind je terug bij mijn nieuwsberichten.