Een nieuw stadspark in Waterschei

Met De Tuinen van Waterschei krijgt Genk een extra groene long erbij.
Het nieuwe stadspark zal naast de Stalenstraat komen te liggen. Wandelaars en fietsers zullen over een paar jaar het park kunnen gebruiken als verbinding tussen het Thorpark en de winkelstraat.
We zijn momenteel volop in onderhandeling om 118 groenpercelen van particulieren over te kopen en trekken voor het gehele project 4,6 miljoen euro uit.

Met dit stadspark willen we de natuur teruggeven aan de mensen, ze lag nu onbereikbaar en dit stuk groen is onbekend en onbemind door vele Genkenaren, maar daar gaat verandering in komen!

De handelaars van de Stalenstraat worden ook betrokken bij het nieuwe park. Voor hen is het eens kans om de achterkant van hun handelspand, aangrenzend aan de prachtige natuur op een andere manier te gaan benutten. De verrommeling aan de achterkant van de huizen zien we graag omvormen naar terrassen en tuintjes met zicht op het stadspark.

Het gebied is zeer rijk aan dier- en plantensoorten, dit nieuwe stadspark is dus niet enkel een verrijking voor de Genkenaren maar absoluut ook voor het klimaat, fauna en flora!