Eerste Autovrije Zondag

De eerste editie van de Autovrije Zondag in Genk was meteen een schot in de roos. Mede dankzij het mooie weer daagden er op het vrijgemaakte traject meer dan 4.000 bezoekers op.

Met meer dan 50 activiteiten was het op zondag 22 september voor iedereen van jong tot oud genieten van de vrijgekomen ruimte waar koning auto niet welkom was. De brede weg was gevuld een variëteit aan activiteiten: van yoga tot latin dance, van penalty cup tot een ritje met gekke fietsen, het was er allemaal. Uiteraard was er ook aandacht voor alternatieve vervoersmiddelen zoals Cambio en Mobit, en konden bezoekers proefrijden met zowat alles op twee en drie wielen. 

Dit evenement liet bewoners en bezoekers proeven van een stad waar niet langer de auto maar wel de fietsers en de voetgangers een hoofdrol spelen. En dat levert heel wat voordelen op: het is veiliger én gezonder, er is minder geluidsoverlast en de lucht is veel schoner. En waar auto’s verdwijnen, verschijnen mensen.

Stad Genk koos bewust de Evence Coppéelaan uit als locatie voor deze eerste Autovrije Zondag. Want iedereen kreeg een eerste glimp te zien van de toekomstplannen voor de Evence Coppéelaan. De overmaatse steenweg wordt in de toekomst gefaseerd heringericht en gedeeltelijk onthard. Op termijn verdwijnt er zo’n 10.000 vierkante meter asfalt en wordt de straat een stuk groener. Een verademing voor zowel de Genkenaar als de natuur.