Bijna 80.000 bezoekers voor The World of Tim Burton

Van 15 augustus t.e.m. 28 november 2018 was de internationale tentoonstelling The World of Tim Burton te zien in de exporuimtes van C-mine in Genk. Niet minder dan 79.550 bezoekers vonden hun weg naar de creatieve erfgoedsite.

Het bezoekersaantal werd geraamd op 35.000, een voorzichtige inschatting zo blijkt want de tentoonstelling over het werk van de visionaire filmregisseur Tim Burton bracht net geen 80.000 bezoekers op de been. Het publiek kwam vanuit volledig België, Nederland, Duitsland en Frankrijk en zelfs van verder. Met de tentoonstelling wist C-mine ook opvallend veel interesse te wekken uit Franstalig België en Noord-Frankrijk.

We wisten dat de films van Tim Burton tot de verbeelding spraken, maar het succes van deze artistieke tentoonstelling gaat ver boven de verwachtingen heen. Met de tentoonstelling zijn we trouw gebleven aan het creatieve DNA van C-mine en hebben we toch een breed publiek mogen ontvangen, uit alle windstreken. Projecten als deze zetten C-mine en stad Genk blijvend op de kaart.