Genk loopt

Op 6 mei kreeg stad Genk een extra sportieve boost. Samen met Ziekenhuis Oost-Limburg organiseerden we Genk loopt, een stadsloop door de Genkse straten en het Genkse groen.

De zesde editie van de ‘Gezondste loop van Limburg’ was opnieuw een succes. Bijna 3.300 deelnemers verschenen aan de start. Een derde daarvan liep de 5 kilometer. Ik was één van hen en blik tevreden terug op mijn tijd en resultaat: 449ste plaats in 32 minuten 47 seconden. Moe maar voldaan bereikte ik de eindmeet. Veel tijd om te bekomen had ik niet. Ik mocht meteen daarna de winnaars van de 5km in de bloemetjes te zetten.

Nooit eerder trok Genk loopt meer supporters en toeschouwers naar het centrum. Eén van de nieuwigheden was de gratis kinderanimatie op de Fruitmarkt. Kinderen van alle leeftijden konden zich uitleven op tal van leuke activiteiten. Maar ongetwijfeld zorgde ook de stralende zon voor zo’n grote opkomst.