Weg naar As wordt eerste FairTradestraat in Genk

10 jaar geleden behaalde de stad Genks als één van de eerste Vlaamse gemeenten de titel FairTradegemeente.

10 jaar geleden behaalde de stad Genks als één van de eerste Vlaamse gemeenten de titel FairTradegemeente. Om dat egagement te hernieuwen gaat Genk momenteel voor de uitdaging om een ‘vijfsterren-FairTradegemeente’ te worden. Zo valt er een ster te verdienen via zogenaamde FairTradestraten. Nu maandag sleept de Weg naar As als eerste die erkenning in de wacht.

Nu maandag 20 juni huldigen het stadsbestuur en de stedelijke Noord-Zuidraad de Weg naar As officieel in als FairTradestraat. U bent welkom:

Wanneer? Maandag 20 juni om 19 uur
Waar? Aan het pleintje ter hoogte van huisnummer 280, Weg naar As, uiteraard met (h)eerlijkheden te eten en te drinken!

Fair Trade?
“Handel, niet hulp”, dat is volgens gerespecteerde economen dé sleutel tot de ontwikkeling van arme landen, maar dan wel ‘rechtvaardige handel’ oftewel fair trade. We doelen op producten die vervaardigd zijn in menselijke arbeidsomstandigheden, tegen een fatsoenlijk loon, zonder uitbuiting van kinderen – én liefst ook nog met respect voor ons milieu.